Twitch Hesap Silme ve Kapatma Nasıl Yapılır?

Twitch Hesap Silme ve Kapatma Nasıl Yapılır?
27 Nisan 2019 tarihinde eklendi, 815 kez okundu.

Twitch.tv adıyla açılan ancak Twitch olarak andığımız platform, üye olan kişilere profesyonel ya da amatör olup olmadığına bakılmaksızın canlı yayında kendilerini izleyecek kişilere marifetlerini sunma imkanı veriyor. Bu platform başta eğlenceli gelse de fikrini değiştirenler için Twitch hesabı silmek merak konusu olabiliyor. Sizler için yazımızda hesabı silmenin adım adım ve güvenilir yollarını paylaşıyoruz.

Bilmeniz gereken adımlara hakim olduktan sonra, aslında Twitch.tv hesabı silmek, sandığınızdan da pratik olabilir. Sizin de bu işlemi rahatça gerçekleştirmeniz adına yapmanız gerekenleri adım adım açıklayacağız. Hesabınızı nasıl silebileceğiniz, kesin olarak kapatacağınız ya da nasıl geri açabileceğiniz konularını yazımızda bulabilirsiniz.

Twitch.tv Nedir?

Pek çok kişinin kısaca anmak adına Twitch dediği, orijinal adıyla Twitch.tv, kullanacısı olan fenomen ya da oyunculara canlı yayın yapma ve bu şekilde nakit para kazanabilme imkanı veren bir internet platformu. Bu uygulama üzerinden daha çok oyun konseptli ve IRL denen sohbet temalı programlar yapılmakla birlikte, oldukça çeşitli bir yayın çeşitliliği var da diyebiliriz.

Twitch.tv hesabı olanlar için, sistem yorum yapma ve kanalları takip edebilme olanağı sağlamakta, böylece kullanıcılar yayına bir şekilde dahil olabilmektedirler.

Twitch Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Oluşturmuş olduğunuz hazır bir Twitch hesabınız varsa ve siz kapatmak istiyorsanız, bunun aslında pratik denebilecek bir yöntemi mevcut. Bu noktada öncelikle bilinmesi gereken bilgi, Twitch hesabını silmenin ve kapatmanın farklı sayfalar üzerinden gerçekleştirildiğidir. Yan bir hesabın kapatılması ve tamamen silinmesi kullanıcı için farklı durumlar doğurur. Bu işlemlerin nasıl uygulanacağını ise detaylı incelememiz gerekir.

Twitch hesap silme işlemi, hesabı üzerinden bir daha canlı yayın izlemeyecek, herhangi bir kanala olan takibi sona erecek ve hesabından yorum yapmaya tamamen son verecek kişilerin uygulaması gereken işlemdir. Çünkü bu amaçla izlenecek adımlar neticesinde hesaba olan erişim kalıcı olarak ortadan kalkacaktır.

Hesabınızın ortadan kaldırılması için yapmış olduğunuz bu işlemlerin sonrasında herhangi bir pişmanlık duymanız halinde hesabınızı yeniden geri kazanabilmeniz de mümkün. Bunun için Twitch destek ekibine hesabınızı geri açmak istediğinizi açıklayan bir mail iletmeniz yeterli olacaktır. Ancak dikkat; bu geri kazanabilme şansı, yalnızca hesabın kapatılmasından belli bir süre sonrasına kadar geçerli olabiliyor.

“Üzgünüz. Bir zaman makinesine sahip değilseniz bu içerik artık ulaşılamaz demektir.” şeklinde bir ibare görmeniz halinde, bu durum, hesabınızın kalıcı olarak silindiğini göstermektedir.

Twitch hesabı silme işlemlerine başlamak için öncelikle https://secure.twitch.tv/user/delete_account şeklinde belirtmiş olduğumuz adrese gitmeniz gerekiyor. Sonrasında karşınıza çıkan sayfa üzerinden ‘’ Delete your account’’ şeklinde belirtilen hesabınızı silme ibaresine tıklamanız gerekiyor. Bunun için alt kısımdaki boşluğa önce şifrenizi girmeyi unutmamalısınız.

Mor renkli bir buton üzerinde ’’ delete my account ‘’(hesabımı sil) yazısını görebilirsiniz. Bu ibareye tıklamanızla birlikte hesabınız silinmiş olacaktır.

Twitter hesap kapatma

Twitch Hesap Kapatma İşlemi Nedir?

Twitch hesap kapatma işlemleri aslında bir tür ara vermedir. Bu işlem için daha sonra geri döndürebilme imkanınızın olması, hesabı dondurmak olarak da nitelendirilebilir. Twitch kullanan kişi kitlesi içerisinde öğrenciler büyük bir yere sahip olmakta, bu öğrenciler ders videolarını izlemek için açmış oldukları hesaplarını sonrasında dikkatlerini dağıtmaması için dondurmak isteyebilmektedirler. Bu açıdan bakıldığında hesap kapatma işleminin öğrenciler için büyük avantaj sağladığı söylenebilir.

Twitch Hesabı Nasıl Kapatılır?

Twitch Hesap Silme Linki

https://secure.twitch.tv/user/disable_account şeklinde belirttiğimiz hesabınızı kapatma linki üzerine tıklayın. Şimdi karşınıza çıkan sayfada şifrenizi girmeniz ve hesabını ne sebeple kapattığınızı yazmanız istenir. Bu adımları da uyguladıktan sonra “Disable Account” şeklinde çıkan ibareye tıklamanızla birlikte, hesabınız görünmez bir hal alacaktır ve erişime kapatılacaktır.

Twitch Hesabını Kapattıktan ya da Sildikten Sonra Geri Açma

Hesabını geçici olarak donduranlardansanız şimdi eski kullanıcı isminiz ve şifrenizle birlikte hesabınıza giriş yapmaya çalışın ve sistemin hata verdiğini böylece görün. Şifremi unuttum demenizle birlikte size, bağlamış olduğunuz mail hesabınız üzerinden yeni bir şifre edinme bağlantısı gönderilecektir. Gelen maili kontrol edin ve yeni bir şifre edinmek için gerekli adımları takip edin. Oluşturmuş olduğunuz yeni şifreyi kullanarak sisteme yeniden kendi hesabınız üzerinden giriş yapma imkana bu şekilde sahip olabilirsiniz. Girişinizle birlikte yeniden hesabınızın aktif olduğunu görebilir ve Twitch hesabını dondurma işlemlerinizi geri alabilirsiniz.

Hesabınızı delete account ibaresini kullanarak kalıcı olarak silmiş bulunuyorsanız, hesabınızı yeniden kurtarmak için zaman aşımına uğramamış olması gerekmektedir. Henüz hesabı geri almak için Twitch silme işleminden sonra ne kadar vaktiniz olduğu belirtilmemiş olsa da silinen hesapları geri açılması için belli bir süre uygulandığı bilinmektedir.

Öncelikle bu işlemi geri almak için Twitch destek ve iletişim sayfasına gidin ve bunun için https://help.twitch.tv/customer/portal/emails/new linkini kullanın. ‘’Your name or Twitch ID’’ kısmına gerçek adınızı ya da Twitch için kullandığınız kullanıcı adını girin. Bu noktada bizler ID yani kullanıcı adınızı yazmanızı öneririz. Sonrasında sırayla karşınızda yer alan ibarelere kişilerin sizinle iletişim kurmak için kullanabileceği ve tercihen Twitch için kullandığınız mail adresinizi girin. ‘My issue relates to’ yazısının karşısında yer alan ‘Reactivating an account that i disabled’ seçeneğini işaretleyin.

Bu adımların sonrasında işletim sisteminizi yazın, Subject kısmına Account Reactivation yazın ve mesaj olarak ‘I’d like to reactivate my account’ yazınızı girin. Son adım olarak da Send Mail diyerek tüm bu girmiş olduğunuz bilgilerin yetkililere ulaşmasını sağlayın. Kısa bir zamanın ardından sizlere mail adresiniz aracılığıyla bilgilerinizi doğrulamanız için bir ileti gelecektir. Bu mail üzerinden bilgileri tekrar istendiği şekilde doldurup göndermeniz gerekmektedir. Sonrasında bilgilerinizin doğrulanması için bir süre beklenir ve sizlere yine bir link iletilir. Siz de bu linki kullanarak form üzerinden ID’ini yazarsınız ve 2 ila 3 iş günü içerisinde yeniden eski hesabınıza kavuşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git