Hint Yağı Faydaları Nelerdir?

Hint Yağı Faydaları Nelerdir?
25 Eylül 2019 tarihinde eklendi, 175 kez okundu.

Sağlık kaynağı bitkisel ürünleri en çok da yağ olarak kullanmayı sevdiğini biliyoruz. Doğanın sunduğu armağanların en şifalılarından olan bu yağları ne kadar çok tanırsak, aslında iyi bir yaşama o kadar yaklaşıyoruz. Bu alanda en ünlü ürünlerden Hint yağı faydaları sayesinde pek çok kozmetik ve güzellik ürününü rafa atar cinsten. O zaman gelin birlikte Hint yağı hakkında tüm detayları öğrenelim.

Hint Yağı Nedir?

Doğal ürünler kategorisinin vazgeçilmezlerinden Hint yağının üretilmesi için öncelikle “Ricinus communis” adında Hint kökenli bir bitkinin tohumlarına sahip olmak gerekiyor. Bu tohumlar anti enflamatuar ve anti bakteriyel etkilere sahip olmakla birlikte Afrika ‘nın başı çektiği pek çok ülkede sevilerek kullanılıyor. Zengin içeriği sayesinde tıp ve güzellik sektörlerinin gözdelerinden olan Hint yağının faydaları özellikle saç ve cildi onarmak, bakımını yapmak için tercih ediliyor.

Bu yağın başlı başına etkilerini özellikle de tüylenme söz konusu olduğunda kullanmak, hepimizin için büyük bir avantaj oluşturabilir. Ancak seyrelterek kullanıldığında tahriş ihtimali düşmekte, yağın ağır yapısı hafiflemektedir. Özellikle oral yoldan kullanmayı dileyenler başta olmak üzere, yağı su veya zeytinyağıyla seyrelterek tüketmeniz önerilir.

İçerisinde yüksek miktarda protein, mineral, E vitamini ve risinoleik asit bulunduran bu yağın, ek olarak içerdiği bileşenler ise şu şekilde:

  • Oleik asit: Kanser ve diyabeti tedavi edebilen, kolesterolü düşürerek kalp sağlığını koruyan özel bir yağ asidi
  • Linoleik asit: Saç ve cildi beslerken aynı zamanda vücudun genel işlevlerini düzenleyen doymamış yağ asidi türü
  • Linolenik asit: Anti enflamatuar özellikli, kanamaları durdurucu bir doymamış yağ asidi türü
  • Stearik asit: Kozmetik ürünlerin içerisinde, tekstil ve ilaç sanayilerinde kullanılan karboksilik bir yağ asidi
  • Palmitik asit: Medikal ürünlerde ve güzellik ürünlerinde kullanılan bir doymuş yağ asidi çeşidi
  • Dihidroksi stearik asit: Yine tekstilde ve güzellik ürünlerinde faydalanılan bir bileşen

Hint Yağının Faydaları Nelerdir?

Faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz bu yağın özellikle saçlar ve kirpikler için yaygın bir şekilde kendine kullanıcı bulduğunu söyleyebiliriz. Gelelim bahsedilmesi gereken tüm Hint yağı kullanım alanları maddelerine:

  • Saçları güçlendirir ve ihtiyacı olan besini sağlar. Kırılmalarını önler ve saçkıran gibi hastalıkları tedavi eder.
  • Saçları kıvırcık olup düzleştirmek isteyenlere yardımcı bir üründür. Ayrıca saçın beyazlamasını geciktirir.
  • Yeni kılların çıkmasını destekler, kaş ve kirpikler için besleyici bir üründür.
  • Deride meydana gelen enfeksiyonlarını tedavi eder. Ayrıca daha yumuşak bir cilde sahip olunmasını sağlar, ciltte dökülmelerin önüne geçer. Ciltteki fazla yağı ve ölü derileri uzaklaştırır.
  • Yaşın ilerlemesiyle oluşan erken dönem kırışıklıklarını azaltır, kırışmaları önler. Yeni hücrelerin oluşmasını sağlar.
  • Çatlaklı bölgelere uygulandığında çatlakları azaltır, aynı zamanda yenilerinin oluşmanın önüne geçer. Kaşıntı ve döküntüye neden olan mikroorganizmaları uzaklaştırır. Hücre yapılanmasını desteklediğinde onarım sırasında yaraları da iyileştirir.
  • Masaj yağı olarak kullanıldığı takdirde kas ağrılarını önleyebilir.
  • Alerjileri, mantar oluşumunu, kabızlığı, artrit ve tümörleri engeller.
  • Lenf bezlerini, karaciğeri ve bağışıklık sistemini korur, güçlendirir.

Görüldüğü gibi bir karaciğer koruyucu olmaktan doğal bir müsli olmaya kadar pek çok alanda etkisi olan Hint yağının faydaları ile siz de hem daha güzel hem de daha sağlıklı bir bedene sahip olabilirsiniz.

Hint Yağının Cilde ve Saça Faydaları Nelerdir?

Pek çok kişin fazla kuru ya da fazla yağlı bir cilde sahip olduğunu biliyoruz. Bu nedenle Hint yağının cilde faydaları hakkında konuşmamak olmaz. Çünkü bu iki yaygın cilt tipinin de kullanabileceği yağ ile cildin yağ dengesinin sağlandığını bilmeniz gerekiyor. Cildin kuruluğundan ileri gelen kaşıntı ve döküntüler ile cildin yağlanmasından ileri gelen sivilce, akne gibi sorunlar direkt olarak bu yağın etki kapsamı içerisindedir.

Saymış olduğumuz cilt problemlerinden bu yağla kurtulmak için Hint yağından bir miktar alıp pamukla yüzünüze uygulayın. Dileyenler içerisine su karıştırarak yağı seyreltebilir ya da zeytinyağı kullanarak etkilerini artırabilir. İlerleyen yaşla birlikte gelen cilt tonu dengesizlikleri, cilt lekeleri gibi sorunlar da yine cildinde Hint yağını uygulayıp 15 dakika beklemenle son bulacak sorunlardandır.

Hint yağının cilde faydaları için kafa derisi üzerinde deneme yaparak, dilerseniz saçlarınızı da güçlendirebilir ve besleyebilirisiniz. Tedavi etme özelliğiyle saçlarda yeni hücrelerin oluşumunu tetikleyen bu yağı, dileyenler zeytinyağıyla karıştırarak uygulayabilirler.

Hint Yağı Nasıl Kullanılır?

Yüksek oranda asit bulunduran bu bitki kökenli yağ sayesinde sayısız yarar görebiliyoruz. Ancak yanlış ya da fazla kullanımı halinde tam tersi yanlış etkiler de görebiliyoruz. Bu nedenle yağın doğru kullanımından bahsediyor olacağız:

  • İlaç kullanan ya da kronik bir rahatsızlığı olanların bitkisel yağları almadan öncesinde mutlaka doktorlarına danışmaları gerekiyor.
  • Ağızdan önerilmesi hiçbir şekilde önerilmese de bir istisna olarak yağı suyla karıştırarak içmenin kabızlığa iyi geldiği biliniyor.
  • İlk kullanım dönemlerinde kusma ya da mide bulantısı gibi yan etkilere yol açabilen ürün, fazla dozda bağırsaklarda aşınmaya sebep olabilir.
  • Kabızlık sorunu olmamasına rağmen yağı kullananlarda ishal meydana gelebilir.
  • Cildi hassas olanların ürünü kullanmadan önce elinin üst kısmında küçük bir bölge üzerine uygulama yapmalarını öneririz.
  • Fazla yoğun şekilde sürüldüğü zaman bazı ciltlerde kaşınma ve dökülmeler yapabilmektedir. Bu sebeple hassas cilt yapısında olanların kullanım öncesinde suyla seyreltme yapması önerilir.
  • Ürünün özellikle göz ve çevresinde ya da dudak gibi hassas bölgelerden uzak tutulması gerekir. Ancak dikkat edilen tüm kurallara rağmen olası kalp atımında hızlanma, nefes alıp vermede zorlanma gibi yan etkiler görülürse direkt olarak acil servise başvurulması önerilir.

Siz de Hint yağının faydaları ile ilgili tüm eklemelerinizi ya da sorularınızı yorum olarak bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git